◄
Skład:
1 szklankę śmietany
0,5 kg mąki
5 dkg. drożdży
1 kostka margaryny
1 jajko
łyżeczka cukru
szczypta soli
cukier puder
marmolada
Drożdże posypać odrobiną cukru i odstawić na chwilę w ciepłe miejsce aby podrosły. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części rozwałkować tak by ciasto miało okrągły kształt i grubość ok 3-4 milimetry. Pociąć na 16 części promieniście od środka ciasta. Na otrzymane w kształcie trójkąta ciasto nakładamy marmoladę i zwijamy, formując rogaliki. Poukładać na tacce posmarowanej tłuszczem. Piec ok. 15 minut w temperaturze 200 C. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i gotowe.
Tagi: Drożdżowe rogaliki, ciasta
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12866264 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.