◄
Skład:
1 kg cukinii
3szt. papryki
2 ząbki czosnku
1 łyżka soli
1/4 szkl. cukru
1/4 szkl. octu
1/4 szkl. oleju
pęczek kopru
#Cukinię obrać, podzielić na cztery części, wydrążyć pestki i pokroić w cienkie paski, paprykę umyć, pokroić na cztery części i również pokroić na cienkie paski. Czosnek pokroić drobno.Koper posiekać.
#Olej, ocet, cukier i sól wymieszać razem i taką zalewą zalać sałatkę i odstawić na ok. 2 godz.
#Po ok. 2 godz. przekładać sałatkę do słoików, pasteryzować 10-15 minut.
Tagi: Sałatka z cukinii, przetwory
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12856495 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.