◄
Skład:
1/2 kg żeberek
1 golonka /duża/
1 ratka / raciczka/ wieprzowa
3 marchewki
2 pietruszki
1 mały seler
5 ziaren ziela angielskiego
4 liście laurowe
1/2 główki czosnku
sol i pieprz do smaku
Wszystkie składniki gotować do miękkości / aż kości same odpadną od mięsa/. Wcześniej wyjąć jedynie marchewkę, żeby się nie rozgotowała.
Następnie wyjąć mięso , a wywar przecedzić przez sito /Do wrzącego wywaru dodać łyżkę żelatyny /
Mięso pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do wywaru. Lekko ostudzony nakładać do pojemników , udekorować marchewką i czekać , aż zastygnie ....
ŻYCZĘ SMACZNEGO !
Tagi: ZIMNE NÓŻKI, inne
~ doda2xl: Ja często robię taką galaretę.Wszyscy ją lubimy.Niekiedy też gotuję ją z kurczaka.
Dodano: 2014-02-22 22:42:59 OdpowiedzSTATSTYKA:
Jesteś naszym 12858218 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.