◄
Skład:
galaretka truskawkowa
galaretka cytrynowa
duża śmietana 18%
Galaretkę truskawkową zalać wrzątkiem (1.5 szklanki) dokładnie wymieszać i wylać na płaskie naczynie. Wstawić do lodówki by galaretka zastygła. Następnie zastygniętą galaretkę pokroić na małe sześciany ok 1cm x 1cm x 1cm i powkładać do pucharków zostawiając trochę do udekorowania. Galaretkę cytrynową rozpuścić w wrzątku (1,5 szkl) ostudzić tak by była płynna i wymieszać ze śmietaną. Uzyskanym płynem zalewamy pucharki i wstawiamy do lodówki by zastygły. Jak nasz deser będzie sztywny dekorujemy i do jedzenia się zabieramy. Lubie taki deser do kawy, doskonały na letnie upały.
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12863021 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.