◄
Skład:
0,5 szklanki mleka
250 g margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
cukier waniliowy
bakalie
3 jajka
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1. Margarynę, mleko, cukier, cukier waniliowy, kakao wsadzić do naczynia i lekko podgrzać tak by składniki połączyły się w jednolitą masę.
2. Ostudzoną masę dokładnie zmiksować, stopniowo dodawać mąkę, proszek do pieczenia i jajka.
3. Wlać uzyskaną masę do wysmarowanej tacki, wyłożonej pergaminem i wstawić do rozgrzanego piekarnika (180-200 stopni). Piec przez 40 minut.
4. Po ostygnięciu polać polewą czekoladową.
Tagi: Murzynek cioci Dany, ciasta
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12856034 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.