◄
Skład:
parówki
ser żółty w plasterkach
Ciasto naleśnikowe:
1 jajko
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody mineralnej - gazowanej
szczypta cukru i pieprzu
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 łyżki oleju
1 płaska łyżeczka soli
Wrzucamy składniki do naczynia, można z białek ubić pianę by naleśniki były bardziej puszyste. Wszystko miksujemy aż będzie konsystencja oleista. Jeśli będzie za rzadkie ciasto to dosypujemy mąki, jeżeli za gęste to troszkę wody.
Na rozgrzaną patelnię kłaść odrobinę tłuszczu i smażyć naleśniki.
Ugotowane parówki zawijamy w naleśniki i kładziemy na patelnie przykrywając plasterkami sera żółtego. Zasmażamy aż ser roztopi się i danie gotowe. Można je polać ketchupem lub innym sosem.
Te naleśniki na fotkach przygotowała Małgorzata i od niej dostałem przepis, były pyszne ale trochę mało:-).
Tagi: Naleśniki Gosi, dania
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12861480 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.