◄
Skład:
6 jajek
2 łyżeczki majonezu
świeże liście czosnku niedziedziczonego
leśny szczypiorek
sól
pieprz
Dzisiaj dostałem od kolegi Jerzego świeżo zerwane liście czosnku niedźwiedziego i pączek dzikiego szczypioru. To zainspirowało mnie do wykonania mega pysznej pasty do kanapek. Przepis jest prosty, miksujemy blenderem wcześniej ugotowane na twardo jajka z dwiema łyżeczkami majonezu. Ja użyłem Kieleckiego, lobię jego wyrazisty smak. Do powstałej masy dodajemy umyte, osuszone z wody, posiekane liście czosnku niedźwiedziego i szczypioru. Ilość według uznania ja daje dosyć dużo i to jest wersja na kolację :). Przyprawiamy solą i pieprzem delikatnie mieszamy łyżką. Doskonale smakuje z świeżym pieczywem.
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12852036 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.