◄
Skład:
250 g tortellini z nadzieniem pieczarkowym
2 średnie ogórki korniszony
100 g sera paneer
kilka gałązek szczypiorku lub natka pietruszki
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
2-3 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
1 puszka mieszanki jazynowej
sól i czarny pieprz – do smaku
Zaczynam od ugotowania tortellini w osolonym wrzątku, według wskazówek na opakowaniu. Ugotowane odcedzam, przelewam zimną wodą i zostawiam do ostygnięcia.
Ogórek i ser kroimy w kostkę. Następnie tortellini, ogórek, ser i szczypior wkładam do miski i z grubsza mieszam.
Przygotowanie sosu:
W osobnym naczyniu mieszamy jogurt, majonez oraz drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Polewamy sałatkę i dobrze mieszamy. Przykrytą wstawić do lodówki na minimum 30 minut, by sałatka się schłodziła (można zostawić na całą noc).
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12851964 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.