◄
Skład:
2do3 paczek herbatników dużych (np. z Biedronki)
1 masa krówkowa gotowa lub zrobiona samemu ( przepis też się ukarze na stronce)
2 budynie śmietankowe
0,5 szkl cukru
0,5 litra mleka
0,5 margaryny
około 1 szkl śmietany 30%
1 śnieżka
0,5 czekolady
Budyń ugotować z cukrem na mleku, wystudzić. Margarynę zmiksować z budyniem . śmietanę ubić ze śnieżką. Układać warstwami: herbatniki, masa krówkową, herbatniki, krem budyniowy, herbatniki, śmietana, starta czekolada, wstawić do lodówki, smacznego!!
Tagi: 3BIT, ciasta
~ j.n.: Najlepsze wyjdzie na śmietanie 30%.Robiłam ze śnieżki i ze swojskiej śmietany ale efekt był gorszy i smak też.pozdrawiam.
Dodano: 2012-03-21 18:01:42 Odpowiedz~ Marta DST: Ja robię te budynie na 0,5l mleka żeby był troszkę twardszy, ale można też zrobić jeden budyń jak w przepisie na opakowaniu.Śmietana to 30% do deserów (może być łaciata, zott itp), można tez śnieżkę ubić na mleku ale nie będzie taka sztywna jak na śmietanie 30%.
Dodano: 2012-03-20 08:02:41 Odpowiedz~ hmy: Mam pytanie. Czy te budynie są na 0,5 l mleka i jakby tą Śnieżkę ubić na mleku a nie na śmietanie( a czy ta śmietana to ta do deserów 30% łaciata czy zwykła kwaśna śmietana może wystarczyłaby 18%).
Dodano: 2012-03-19 07:18:25 Odpowiedz~ Wiesek: To jest mistrzostwo nie takie b. jakie ja zrobiłem. Jadłem pyszne polecam!!!
Dodano: 2012-02-04 21:53:17 OdpowiedzSTATSTYKA:
Jesteś naszym 12854331 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.