Biszkopt z masą serową


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Biszkopt z masą serową


Autor: Dorota  Dział: ciasta Dodano: 2012-08-12 22:34 -+
Biszkopt z masą serową

Skład:
Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki maki zwykłej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 kg twarogu(2x mielonego) 2 cukry waniliowe 0,5 szklanki cukru 0,5 słoika dżemu z czarnej porzeczki 0,5 tabl. gorzkiej czekolady 1 kostka masła

Opis:

Żółtka ucierać mikserem z cukrem,mąką i proszkiem.Białka ubić na sztywno i dodać do żółtek.Wymieszać drewnianą łyżką i wlać do blaszki 23x26 piec 30 minut w temp.180 stopni.  Masa:masło zmiksować z cukrem dodając pomalutku ser i cukier waniliowy.Kiedy biszkopt przestygnie przekroić go na pół;jedną połowę smarujemy dżemem-nakładamy połowę masy serowej-przykrywamy drugą połową biszkoptu, którą smarujemy dżemem i nakładamy 2-gą połowę masy serowej.Na wierzch posypujemy tartą czekoladą-wkładamy do lodówki na 12 godzin(najlepiej na noc)Jemy następnego dnia i wierzcie mi,że smakuje lepiej niż niejeden tort. SMACZNEGO!!!Pozdrowienia dla autora tych świetnych stron.



#Masa #Serowa #Biszkopt #Ciasta #

fb

Dorota dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Ciasto ze śliwkami
Jagodzianki
JABŁECZNIK

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Wiesiek: Dziękuje! przepraszam za tą awarie . Dodając przepis stała się Pani współautorką tej strony. Pozdrawiam.

Dodano: 2012-08-12 21:29:20 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

Mapa - kalendarz wydarzeń w Beskidzie Niskim i Pogórzu:

Mapa, kalendarz wydarzeń - Beskid Niski i Pogórze

Zapowiedzi:

Więcej ⇒

STATSTYKA:

Jesteś naszym 13432007 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: -4.02 °C Prędkość wiatru: 0 km/h Kierunek wiatru: 180 °
Ciśnienie: 997.42 hPa Wilgotność powietrza: 86.23 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.