◄
Skład:
3 kg buraków( około 9 sztuk dużych)
3-5 sztuk papryki surowej ( żółta, czerwona obojętnie)
4-5 cebuli średniej
1/2 szklanki octu 10%
1/2 szklanki cukru
1 łyżka soli
1/2 litra wody
3 liście laurowe. parę ziaren pieprzu i ziela alngielskiego
Buraki ugotować, obrać zetrzeć na grubej tarce.Paprykę i cebulę pokroic w drobne paseczki, kostkę, bądź zetrzeć w robocie lub na tarce. W dużym garnku zagotować wodę, cukier, sól ,ocet, pieprz, ziele, liście laurowe i dodać paprykę z cebulą pogotować 10 min.Do tego dodać przetarte buraki i gotować 5 min.Gorące nakładać do słoików i zakręcać.Gdy ostygną pasteryzować 20 min od zagotowania wody.
Tagi: Buraczki z papryką na zimę, przetwory
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12854112 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.