Chleb cebulowy


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Chleb cebulowy


Autor: Wiesiek  Dział: inne Dodano: 2013-01-05 01:35 -+
Chleb cebulowy

Skład:
3 szk. mąki pszennej 2 dkg drożdży szczypta cukru 1 szklanka letniej wody płaską łyżeczkę soli mała cebulka olej lub margaryna do smażenia

Opis:

Do naczynia dajemy drożdże posypujemy cukrem i czekamy chwile aż rozpuszczą się. Następnie dajemy wodę, jedną szklankę mąki i cebulkę podsmażoną na patelni. Cebulka powinna mieć złoty kolor. To wszystko mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce by wyrosło, minimum na 2 godziny. Następnie dodajemy pozostałe składniki, mąkę i sól i urabiamy ciasto.
Smarujemy margaryną wąską tackę do której wkładamy ciasto, odstawiamy by wyrosło. Piec w temperaturze ok 180 C przez 45 minut. Ja chlebek piekę w maszynie więc mam ułatwioną sprawę. Dobrze jest dodać 1 szklankę mąki razowej lub płatków owsianych zamiast mąki białej.

Tagi: Chleb cebulowy, inne


Galeria zdjęć (1)

Chleb cebulowy

#

fb

Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Racuchy drożdżowe z jabłkiem
Ziemniaki z mikrofali
Ziemniaczana z cebulą

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

Mapa - kalendarz wydarzeń w Beskidzie Niskim i Pogórzu:

Mapa, kalendarz wydarzeń - Beskid Niski i Pogórze

Zapowiedzi:

Więcej ⇒

STATSTYKA:

Jesteś naszym 13421349 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: -0.51 °C Prędkość wiatru: 1.24 km/h Kierunek wiatru: 296 °
Ciśnienie: 1000.44 hPa Wilgotność powietrza: 86.03 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.