◄
Skład:
5 średnich ziemniaków
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki zielonego groszku
1 średnią cebulę
1 jogurt naturalny 180 g
2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
szczypiorek
Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w dużą kostkę i ugotować w mikrofali (20 minut), bez wody lekko posolić. Można tradycyjnie ugotować w mundurkach , ostudzić, pokroić w półplasterki.
Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy według uznania. Sałatka gotowa! ja jeszcze wstawiam ją na 2 godziny do lodówki by się schłodziła i przegryzła. Taka jest najsmaczniejsza. Do wykonania sałatki, którą widzicie na fotkach zamiast 1 puszek kukurydzy i groszku, użyłem mieszanki trzyskładnikowej (kukurydza, groszek, marchew) w słoiku. Taki sposób jest wygodny, szybki i równie dobry.
Tagi: Ziemniaczana z cebulą, salatki
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12858008 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.