◄
Skład:
przecier pomidorowy 30% 180g
duża marchew
mała cebula
woda 2l
3 łyżki ryżu lub makaron
lubczyk 3 gałązki
majeranek
2 goździki
sól, pieprz, papryka słodka w proszku
odrobinę cukru
zielenina do posypania
Pomidorowa bez tłuszczu, kostki rosołowej i innych współczesnych przypraw z glutaminianem sodu. Marchew obieramy i ścieramy na drobnej tarce wrzucamy do wody wraz z posiekaną cebulą i gotujemy ok 15 minut. Następnie wrzucamy pozostałe składniki, mieszamy, zagotowujemy i przyprawiamy według uznania. Przecier można wcześniej rozpuścić w odrobinie wody. Tak przygotowana pomidorowa smakuje niesamowicie i na dodatek bez grama tłuszczu a lubczyk zastępuje kostkę rosołową czy inne gotowe przyprawy. No! i po takiej zupie można się zadurzyć :).
Tagi: Pomidorowa „Light”, zupy
~ Eliza: Uzywam lubczyku do wielu potraw, zupy, rosol, sosy , naprawde dosmacza potrawy super a rodzinka odwdziecza sie tym
Dodano: 2013-02-26 03:46:02 OdpowiedzSTATSTYKA:
Jesteś naszym 12860022 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.