◄
Skład:
Placek orzechowy (składniki na 1 porcję)
5 całych jaj
5 1/2 łyżek cukru
3 1/2 łyżek bułki tartej
1/2 szkl. mielonych orzechów
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki kartoflanej
1/2 łyżki kawy mielonej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Biszkopt
6 jaj
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki krupczatki
łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
4 całe jajka
1 szkl. cukru
2 kostki masła
1 czekolada gorzka
CIASTO ORZECHOWE:
Pieczemy placek orzechowy z podwójnej porcji. Kroimy placek na pół.
BISZKOPT:
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Cukier z żółtkami ucieramy i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i na koniec pianę.
MASA:
Jajka ubijamy na parze z cukrem. Jak wystygnie to ucieramy z masłem. Rozpuszczamy czekoladę i studzimy. Łączymy z utartą masą.
PRZEKŁADANIE:
Placek orzechowy - masa - biszkopt - masa - placek orzechowy
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12858228 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.