Snikers Agi


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Snikers Agi


Autor: Aga  Dział: ciasta Dodano: 2012-05-19 19:15 -+
Snikers Agi

Skład:
Składniki na placki: 40 dag mąki (ok.2,5 szkl.) 20 dag margaryny 15 dag cukru (10 łyżek) 4 jajka (białka osobno) 3 łyżki śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Składniki na masę: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy 0,5 litra mleka 0,5 szklanki cukru 1 margaryna

Opis:

Placki:
Zagnieść ciasto, podzielić je na dwa placki i na każdy placek położyć kolejno: powidła (niezbyt grubo), białka ubite z 25 dag cukru, orzechy (15 dag na dwa placki). Placki piec przez ok. 20-30 minut w temperaturze 140-150 °C na złoty kolor.

Masa:
Z powyższych składników ugotować budyń i ostudzić go. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem w mikserze, można dodać kawałki czekolady.

Tagi: Snikers Agi, ciasta


Galeria zdjęć (5)

Snikers Agi Snikers Agi Snikers Agi Snikers Agi Snikers Agi

#

fb

Aga dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Zupa pieczarkowa
Kremówka
Sałatka warstwowa z kurczakiem i kapustą pekińską

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ jadłem:

Dodano: 2012-05-27 21:57:50 Odpowiedz

 ~ Marta DST:

Dodano: 2012-05-21 05:41:09 Odpowiedz

 ~ cukierniczka :): Ja mam ten przepis pod nazwą Pyszotka , można zamiast orzechów płatki migdałowe dać i już będzie "migdałowiec" Pyszność!!

Dodano: 2012-05-20 08:01:55 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

Mapa - kalendarz wydarzeń w Beskidzie Niskim i Pogórzu:

Mapa, kalendarz wydarzeń - Beskid Niski i Pogórze

Zapowiedzi:

Więcej ⇒

STATSTYKA:

Jesteś naszym 13423404 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 2.9 °C Prędkość wiatru: 0 km/h Kierunek wiatru: 310 °
Ciśnienie: 998.4 hPa Wilgotność powietrza: 76.46 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.