◄
Skład:
Składniki na placki:
40 dag mąki (ok.2,5 szkl.)
20 dag margaryny
15 dag cukru (10 łyżek)
4 jajka (białka osobno)
3 łyżki śmietany
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
Składniki na masę:
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier wanilinowy
0,5 litra mleka
0,5 szklanki cukru
1 margaryna
Placki:
Zagnieść ciasto, podzielić je na dwa placki i na każdy placek położyć kolejno: powidła (niezbyt grubo), białka ubite z 25 dag cukru, orzechy (15 dag na dwa placki). Placki piec przez ok. 20-30 minut w temperaturze 140-150 °C na złoty kolor.
Masa:
Z powyższych składników ugotować budyń i ostudzić go. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem w mikserze, można dodać kawałki czekolady.
Tagi: Snikers Agi, ciasta
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12861511 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.