◄
Skład:
30 dag pieczarek
1 cebula
5 dag masła
15 dag makaronu np. łazanki
2 łyżki śmietany
natka pietruszki
ok. 1,5 litra bulionu lub wody
Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać na cebulę, udusić - około 15 minut.Pieczarki przełożyć do garnka i zalać wodą (bulionem), zagotować.Na gotującą się zupę wrzucić makaron i ugotować do miękkości. Doprawić do smaku, solą, pieprzem, przyprawą typu, kucharek. Śmietanę rozprowadzić w kilku łyżkach gorącej zupy i dodać do całości.UWAGA: Zupę można ugotować w wersji bez makaronu i podawać z bagietką.
Tagi: Zupa pieczarkowa, zupy
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12860337 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.