◄
Skład:
mała główka kapusty pekińskiej
podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka:złocista
2-3 łyżki oleju
3 duże korniszony
2 czerwone cebule
puszka kukurydzy
jedna czerwona papryka
4 łyżki majonezu
4 łyżki keczupu lub pikantnego czerwonego sosu kebab
sól
ewentualnie pieprz
1 pomidor
ser żółty
Sałatę pekińską pozbawiamy wierzchnich liści, ewentualnie płuczemy, kroimy na pół,a potem na mniejsze części i drobno szatkujemy.Kurczaka kroimy w drobną kostkę.Posypujemy przyprawą złocistą do kurczaka i smażymy na oleju aż do lekkiego zrumienienia.Cebulę kroimy w pół-piórka. Korniszony kroimy w kosteczkę.Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i białych wewnętrznych błonek i kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Na dno miski wsypujemy usmażonego kurczaka. Na kurczaka kładziemy cebulę. Na cebuli rozsmarowujemy keczup albo pikantny sos kebab. Możemy też pomieszać keczup i sos. Kolejną warstwą są pokrojone korniszony. Na ogórki nakładamy kukurydzę, a na niej rozsmarowujemy ketchup. Wsypujemy paprykę, a na nią kapustę pekińską.Nakładamy keczup i majonez. Całość posypujemy startym serem. Na górze układamy plastry pomidora. Sałatkę ewentualnie dosalamy i doprawiamy pieprzem już na talerzu.
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12858242 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.