Delicja


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Delicja


Autor: Marta  Dział: ciasta Dodano: 2012-01-30 01:00 -+
Delicja

Skład:
Biszkopt z 4 jaj.

Masa:
1,25 szkl. mleka
1/2 szkl. cukru
Te składniki zagotować. Do gotującego mleka wlać:
0,25 szkl. mleka
4 żółtka
6 łyżek cappucino
1 łyżkę mąki pszennej
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej.

Opis:

Ma być ugotowany budyń. Wystudzić.1 margarynę utrzeć z tym budyniem i masa gotowa.1 galaretkę poziomkową rozpuścić w 1,25 szkl. wody.Upiec biszkopt i przekroić na dwie części. W tej wierzchniej kieliszkiem o większej średnicy wyciąć otworki. Przełożyć masą, nakryć wierzchnim biszkoptem, w otworki ułożyć owoce (czereśnie, wiśnie drylowane wszystko, mandarynki, brzoskwinie)i zalać to tężejącą galaretką. Łatwy w przygotowaniu i bardzo szybki.

Tagi: Delicja, ciasta


#

fb

Marta dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Parówki w cieście
Wafel
Rurki

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

Mapa - kalendarz wydarzeń w Beskidzie Niskim i Pogórzu:

Mapa, kalendarz wydarzeń - Beskid Niski i Pogórze

Zapowiedzi:

Więcej ⇒

STATSTYKA:

Jesteś naszym 13431807 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: -3.78 °C Prędkość wiatru: 0 km/h Kierunek wiatru: 152 °
Ciśnienie: 997.31 hPa Wilgotność powietrza: 86.24 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.