◄
Skład:
Biszkopt z 4 jaj.
Masa:
1,25 szkl. mleka
1/2 szkl. cukru
Te składniki zagotować. Do gotującego mleka wlać:
0,25 szkl. mleka
4 żółtka
6 łyżek cappucino
1 łyżkę mąki pszennej
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej.
Ma być ugotowany budyń. Wystudzić.1 margarynę utrzeć z tym budyniem i masa gotowa.1 galaretkę poziomkową rozpuścić w 1,25 szkl. wody.Upiec biszkopt i przekroić na dwie części. W tej wierzchniej kieliszkiem o większej średnicy wyciąć otworki. Przełożyć masą, nakryć wierzchnim biszkoptem, w otworki ułożyć owoce (czereśnie, wiśnie drylowane wszystko, mandarynki, brzoskwinie)i zalać to tężejącą galaretką. Łatwy w przygotowaniu i bardzo szybki.
Tagi: Delicja, ciasta
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12862164 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.