◄
Skład:
25 dkg mąki
7 szt. parówek lub 14 serdelek
2 dkg drożdży
4 łyżki mleka
2 łyżki śmietany
1 jajo
1 łyżka oleju
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
smażone grzyby z cebulą
ser żółty
zioła prowansalskie
świeża natka pietruszki
ketchup
Drożdże rozmieszać z podgrzanym wcześniej mlekiem, dołożyć cukier i odstawić na chwileczkę do wyrośnięcia. Następnie do mąki dołożyć resztę składników wraz z tym rozczynem drożdżowym. Wyrobić ciasto, rozwałkować, pokroić na paski długości parówki, szerokości ok. 4cm. Posmarować białkiem, nałożyć smażone grzyby, położyć parówkę i zawinąć. Na wierzch ułożyć ser żółty, posypać ziołami i piec ok 30 min. (będą mieć kolor chlebowy. Po upieczeniu udekorować ketchupem, natką pietruszki, pomidorkiem. Można podać na liściu sałaty.
Tagi: Parówki w cieście, dania
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12865758 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.