◄
Skład:
Ciasto:
1/2 kg mąki
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 margaryna
1/2 szklanki śmietany
Masa do rurek:
2 szklanki mleka
2 śnieżki
2 galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody
Z tych składników dobrze zarobić ciasto i wstawić na ok.. 1 godz. do lodówki, żeby dobrze schłodzić. Następnie podsypać mąką na stolnicy i rozwałkować ciasto na grubość 2 mm,a szerokość ok. 1,5 cm. Pociąć na takie paseczki i nawijać foremki rurek od cieńszej do grubszej strony. Z porcji wychodzi 30 rurek. Posypać cukrem pudrem.Przygotowanie masy do rurek:Śnieżki ubić i dołożyć do nich tężejące galaretki. Wypełnić rurki masą.
Tagi: Rurki, ciasta
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12865473 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.