Gruszki w zalewie cytrynowej


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Gruszki w zalewie cytrynowej


Autor: Wiesiek  Dział: przetwory Dodano: 2013-11-06 13:57 -+
Gruszki w zalewie cytrynowej

Skład:
gruszki (ok 2 kg) 1 cytryna 1,5 l wody 1szkl. cukru goździki kilka ziaren gorczycy

Opis:

Zagotować wodę. Umyć cytrynę i wycisnąć z niej sok. Sok, cukier i przyprawy dodać do gotującej się wody, gotować ok 5 minut. Gruszki umyć i obrać, pokroić na ćwiartki, wydrążyć pestki. Do wyparzonych słoików wkładamy gruszki, następnie zalewamy zalewą i mocno zakręcamy. Pasteryzujemy przez 15 minut.


Galeria zdjęć (2)

Gruszki w zalewie cytrynowej Gruszki w zalewie cytrynowej

#

fb

Wiesiek dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Biszkopt kakaowy – przepis podstawowy
Masa grysikowa do ciasta
Piernik Kasi

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 12856406 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.