Piernik Kasi


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Piernik Kasi


Autor: Wiesiek  Dział: ciasta Dodano: 2016-02-08 17:15 -+
Piernik Kasi

Skład:
3 jajka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1/2 słoiczka powidła śliwkowego 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika rodzynki (50g) orzechy (50g)

Opis:

Orzechy drobno posiekać lub zetrzeć w maszynce. Wszystkie składniki wymieszać i wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temperaturze 180 °C.


Galeria zdjęć (4)

Piernik Kasi Piernik Kasi Piernik Kasi Piernik Kasi

#Przepisy #ciasta #Wiesiek

fb

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

Mapa - kalendarz wydarzeń w Beskidzie Niskim i Pogórzu:

Mapa, kalendarz wydarzeń - Beskid Niski i Pogórze

Zapowiedzi:

Więcej ⇒

STATSTYKA:

Jesteś naszym 13421569 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: -0.63 °C Prędkość wiatru: 0 km/h Kierunek wiatru: 311 °
Ciśnienie: 1000.35 hPa Wilgotność powietrza: 85.16 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.