◄
Skład:
100 g makaronu
200 g pieczarek
200 g piersi kurczaka
puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu 240 g)
cebula
sol, pieprz, mielona słodka papryka
gęsta śmietana
masło
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, przelać go zimną woda i odcedzić.
Pieczarki pokroić w cienkie półplasterki, cebule posiekać, pierś pokroić na małe kwadraciki. Do dużej patelni włożyć pieczarki i mięso, podlać 1/4 szklanki wody, dodać przyprawy i dusić ok 15 minut, po tym czasie dodać cebulkę i jeszcze dusić ok 5 min.
Fasole wysypać na sito, dokładnie przepłukać zimna woda i zostawić do odsączenia. Fasole dodać do mięsa i pieczarek, wsypać ugotowany makaron, dobrze wymieszać. Dusić razem ok 2-3 minut do połączenia się smaków. Podawać na ciepło z łyżką gęstej śmietany.
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12859163 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.