Papryka marynowana


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Papryka marynowana


Autor: Wiesiek  Dział: przetwory Dodano: 2015-11-29 18:08 -+
Papryka marynowana

Skład:
2,5 kg papryki (czerwona i żółta) cebula (po 2 plastry na słoik) Zalewa: 1 szklanka octu 10% 1 łyżka soli 6 szklanek wody 9 czubatych łyżek cukru Do każdego słoika wkładam: 1 listek laurowy 3 ziarnka ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu 1/2 łyżeczki gorczycy 1 łyżeczka oleju

Opis:

Paprykę należy dokładnie umyć, pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne i jeszcze raz wypłukać. Do wyparzonych słoików wkładamy paprykę i po dwa plastry cebuli. Następnie do każdego słoika włożyć listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu i wsypać pół łyżeczki gorczycy. Na wierzch wlać po łyżeczce oleju, zalać gorącą zalewą aż składniki będą przykryte i dokładnie zakręcić wieczka.
Słoiki z zawartością włożyć do dużego gara, wypełnionego ciepłą wodą do 3/4 wysokości słoików.
Pasteryzować 10 minut od momentu zagotowania wody. Słoiki ostrożnie wyjąć, odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia.


Galeria zdjęć (2)

Papryka marynowana Papryka marynowana

#Przepisy #przetwory #Wiesiek

fb

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

Mapa - kalendarz wydarzeń w Beskidzie Niskim i Pogórzu:

Mapa, kalendarz wydarzeń - Beskid Niski i Pogórze

Zapowiedzi:

Więcej ⇒

STATSTYKA:

Jesteś naszym 13421405 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: -0.56 °C Prędkość wiatru: 0 km/h Kierunek wiatru: 312 °
Ciśnienie: 1000.48 hPa Wilgotność powietrza: 85.52 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.