◄
Skład:
1 opakowanie makaronu
podwójna pierś z kurczaka
1 papryka żółta
1 cebula
1 opakowanie, mrożonka bukiet warzyw
1 słoik mieszanki trzyskładnikowej marchew, groszek i kukurydza
2 łyżki lubczyku drobno posiekanego
3 garście sera żółtego startego
3 łyżki oleju
małą śmietanę 12%
4-5 ząbków czosnku
przyprawa Kebab, sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Pierś kroimy w paseczki, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kebabu, smażymy na patelni. Wysmażone na złoty kolor kawałki kurczaka przekładamy do innego naczynia.
Kroimy paprykę w kwadraciki śr.2x2 i cebulkę w pióra. Wrzucamy na patelnię wszystko włącznie z jarzynami, posypujemy solą i pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie robimy sos, rozgniatamy czosnek z solą i mieszamy ze śmietaną.
Tak przygotowany sos czosnkowy mieszamy z ugotowany, odcedzonym makaronem, posiekanym lubczykiem i tartym żółtym serem. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
Na makaron rozkładamy usmażone mięsko a na samą górę dajemy warzywa i posypujemy tartym serem.
Pieczemy w piekarniku 180 stopni, na dolnej półce ok 30-40 min.
Smacznego :)
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12857347 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.