◄
Skład:
Na dno słoika wkładamy:
gałązkę kopru,
1-2 ząbki czosnku,
kawałek chrzanu,
liść laurowy,
kilka ziarenek gorczycy białe, ziela angielskiego, kolendry, pieprzu czarnego,
3-4 plasterki marchewki,
1-2 krążki cebuli.
Zalewa:
5 szklanek wody,
1 szklanka octu 10%,
6 łyżek cukru,
1 łyżka soli.
Ogórki układamy w słoikach, zalewamy i pasteryzujemy 7 minut. Po wyjęciu z wody odwracamy do góry dnem.
Smacznego!
~ hmi: W końcu ktoś dodał przepis na ogórki Korniszony. Szkoda że nie ma opinii czy dobre są te ogórki? skład wygląda obiecująco
~ mark: właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem jednego słoika z tymi ogórkami ale szkoda mi go otwierać
~ Wiesiek: mark! no to zagrycha jest jeszcze tylko coś mocniejszego i można się do ciebie wybrać w gości
STATSTYKA:
Jesteś naszym 13799164 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.