◄
Skład:
Ciasto:
3 szklanki mąki,
1 szklanka cukru,
3 jajka,
1 szklanka mleka,
3 łyżki powideł,
3/4 szklanki oleju,
2 łyżki kakao,
1,5 łyżeczki sody,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa:
1 kostka masła,
1 puszka masy krówkowej,
1 paczka herbatników (duża),
1 polewa czekoladowa.
Wszystkie składniki ciasta przekładamy do miski i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy ciasto na blachę ( wysmarowaną i posypaną bułką tartą) i pieczemy ok. 60 minut w temp. 170 stopni ( piekarnik musi być oczywiście nagrzany).
Gdy ciasto jest już gotowe czekamy aż ostygnie i przecinamy je na pół ( poprzecznie). Następnie miękkie masło ucieramy z masa krówkową do uzyskania jednolitej konsystencji.
Połową kremu smarujemy dolną część ciasta, układamy na nim warstwę herbatników, smarujemy ponownie resztą kremu i przykrywamy drugą częścią ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową.
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12860675 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.