Przekładaniec Madzi


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Przekładaniec Madzi


Autor: Magdalena  Dział: ciasta Dodano: 2013-10-01 20:44 -+
Przekładaniec Madzi

Skład:
Ciasto: 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 3 jajka, 1 szklanka mleka, 3 łyżki powideł, 3/4 szklanki oleju, 2 łyżki kakao, 1,5 łyżeczki sody, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa: 1 kostka masła, 1 puszka masy krówkowej, 1 paczka herbatników (duża), 1 polewa czekoladowa.

Opis:

Wszystkie składniki ciasta przekładamy do miski i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy ciasto na blachę ( wysmarowaną i posypaną bułką tartą) i pieczemy ok. 60 minut w temp. 170 stopni ( piekarnik musi być oczywiście nagrzany).
Gdy ciasto jest już gotowe czekamy aż ostygnie i przecinamy je na pół ( poprzecznie). Następnie miękkie masło ucieramy z masa krówkową do uzyskania jednolitej konsystencji.
Połową kremu smarujemy dolną część ciasta, układamy na nim warstwę herbatników, smarujemy ponownie resztą kremu i przykrywamy drugą częścią ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową.


#

fb

Magdalena dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Ketchup Madzi
Suszona Pietruszka Madzi
Korniszony Madzi

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 12860675 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.