◄
Skład:
Ciasto naleśnikowe:
mąka
mleko
jajko
szczypta soli i cukru
szczypta pieprzu
olej (margaryna)
Nadzienie:
pieczarki
cebula żółty ser (ilość opcjonalna) ile kto lubi)
jajko i bułka tarta (do panierki)
Łączymy razem składniki ciasta naleśnikowego, odstawiamy na ok. pół godzinki. Następnie przygotowujemy nadzienie:Pieczarki czyścimy, kroimy w plasterki podgotowujemy.Odcedzamy wysypujemy na patelnie dodajemy pokrojoną i podsmażoną cebulkę doprawiamy solą pieprzem. Do osobnej miseczki ścieramy żółty ser na grubych oczkach lub jak ktoś ma w plasterki to też mogą być. Smażymy naleśniki. Na placki naleśnikowe nakładamy ser, pieczarki i zawijamy.
Przygotowane krokiety obtaczamy najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażymy na patelni do zrumienienia.
(Ja zostawiam troszkę wywaru z pieczarek i robię sosik do tych krokietów). SMACZNEGO!!
Tagi: Krokiety z pieczarkami i serem, dania
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12861064 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.