Smalec domowy


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Smalec domowy


Autor: Marta DST  Dział: inne Dodano: 2012-02-29 12:42 -+
Smalec domowy

Skład:
1/2 kg słoninki
20 dag boczku surowego
cebulka
ząbek czosnku
liść laurowy
sól;pieprz
majeranek

Opis:

Drobniutko kroimy słoninkę i boczek i wrzucamy na patelnię (można też zmielić, jak kto woli). Gdy patelnia wypełni się skwierczącym tłuszczem dokładamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę oraz roztarty z solą czosnek. Doprawiamy majerankiem, liściem laurowym, solą i pieprzem. Gdy skwarki będą brązowe przelewamy płynny smalec do naczynia. Najlepiej smakuje z pieczywem i ogórkiem kiszonym.

Tagi: Smalec domowy, inne


#

fb

Marta DST dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Domowe pączki
Krokiety z pieczarkami i serem
Wątróbka z cebulką

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Wiesiek: Ja dodaje jeszcze paprykę i carry dobre ale Dodałem ten link z wyszukiwaniem przepisów według autora "MOJE PRZEPISY" sprawdź jak działa?

Dodano: 2012-03-02 23:12:34 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 12862981 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.