◄
Skład:
1/2 kg słoninki
20 dag boczku surowego
cebulka
ząbek czosnku
liść laurowy
sól;pieprz
majeranek
Drobniutko kroimy słoninkę i boczek i wrzucamy na patelnię (można też zmielić, jak kto woli). Gdy patelnia wypełni się skwierczącym tłuszczem dokładamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę oraz roztarty z solą czosnek. Doprawiamy majerankiem, liściem laurowym, solą i pieprzem. Gdy skwarki będą brązowe przelewamy płynny smalec do naczynia. Najlepiej smakuje z pieczywem i ogórkiem kiszonym.
Tagi: Smalec domowy, inne
~ Wiesiek: Ja dodaje jeszcze paprykę i carry dobre ale
Dodałem ten link z wyszukiwaniem przepisów według autora "MOJE PRZEPISY" sprawdź jak działa?
STATSTYKA:
Jesteś naszym 13791489 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.