◄
Skład:
makaron typu łazanki (kupne lub zrobione samemu)
0,5 kg kapusty kiszonej
1 laska kiełbasy (lub wędlin, która zbywa w lodówce)
jedna cebula
olej
2 łyżki masła
sól, pieprz
Makaron gotujemy (ja zrobiłam własny: 2 szklanki mąki, jajko z letnią wodą około 0,5 szkl, zarabiamy ciasto,wałkujemy, składamy i kroimy łazanki).
Kapustę płuczemy 2 razy (zależy jak mocno kwaśna) kroimy, zalewamy ciepłą wodą i gotujemy do miękkości.
Cebule kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Gdy będzie złota dołożyć pokrojoną kiełbasę i jeszcze chwilę smażyć. Ugotowaną kapustę odcedzamy, dodajemy do cebulki i kiełbasy podsmażamy aby odparował nadmiar wody dodajemy masełko, doprawiamy sola i pieprzem. łączymy z makaronem. Smacznego!!:)
Tagi: Łazanki z kapustą kiszoną, dania
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12860760 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.