◄
Skład:
2 cukinie
2 czerwone papryki
3 cebule
25 dkg kiełbasy
3 listki lubczyku
100g przecieru pomidorowego
4 łyżki oleju
5 szklanek wody
1 łyżeczka soli
1 łyżka papryki w proszku
pieprz
Na rozgrzany olej w garnku wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę. Smażymy aby cebula miała ładny rumiany kolor. Następnie dodajemy paprykę i cukinie. Oczywiście cukinia powinna być obrana i pokrojona w kostkę, tak samo papryka. Chwile dusimy ciągle mieszając.
Wlewamy wodę, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką w proszku. No i do tego wrzucamy najważniejszą przyprawę, liście lubczyku, które dają wspaniały smak i zastępują tak popularne kostki rosołowe. Gotujemy aż papryka będzie miękka. Na końcu dodajemy przecier pomidorowy rozmieszany z odrobiną wody, zagotowujemy. Leczo jest gotowe najlepiej smakuje na drugi dzień :)
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12855100 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.