◄
Skład:
0,5 kg marchwi
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
łyżka mąk
łyżka masła
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do rondla, zalewamy wodą tak by przykryła marchew. Dodajemy łyżkę masła, cukier, sól i gotujemy do miękkości.
Do miseczki wlewamy 1/4 szklanki zimnej wody i mieszamy z mąką. Roztrzepujemy żeby nie było grudek i wlewamy do gotującej marchewki. Chwile gotujemy, mieszając by się nie przepaliła. Tak ugotowaną marchew można podawać na zimno i ciepło.
~ doda2xl: Jest pyszna-często ją podaję do obiadu. Czasem dodaję groszek.
Dodano: 2014-02-25 21:55:45 OdpowiedzSTATSTYKA:
Jesteś naszym 12858184 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.