◄
Skład:
Na ciasto:
400 g mąki
2 jajka
3/4 szklanki letniej wody
Na nadzienie:
750 g ziemniaków
250 g twarogu
2 cebule
2 łyżki masła
sól, pieprz
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć z zmielonym twarogiem i przetartymi ziemniakami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, wyrabiać je przez ok. 5 minut. Następnie cienko rozwałkować, dużą szklanką wycinać kółka. Na każde z nich nakładać po łyżeczce farszu i dokładnie sklejać. Gotować w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oleju do momentu aż wypłyną na wierzch. Najlepiej smakują jak zrobi je mama :-)
Tagi: Ruskie pierogi, dania
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12861063 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.