◄
Skład:
mała główka kapusty włoskiej
3 jabłka
majonez
musztarda
sól i pieprz
Włoską kapustę obieramy i kroimy na 4 części usuwając głąb. Następnie trzemy na tarce (najgrubsze oczka), solimy odstawiamy na ok 1 godzinę by kapusta zmiękła i puściła sok. Jabłka obieramy i trzemy na tarce też na najgrubszych oczkach. Gdy już kapusta zmięknie i puści soki wyciskamy ją w dłoniach dodajemy starte jabłka, kilka łyżek majonezu i łyżeczkę musztardy. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy pieprzem wedle smaku. Surówka gotowa.
~ Marta DST: ja dodaje jeszcze marchewkę, żeby było kolorowo surówka jest pyszna polecam
Dodano: 2013-10-22 14:03:07 OdpowiedzSTATSTYKA:
Jesteś naszym 12858074 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.