◄
Skład:
Składniki:
1 kg filetów z mintaja lub
morszczuka
1 słoik papryki kons.3\4 litra
1 słoik ogórków kons3\4 litra
4 średnie cebule
Zalewa:
1 szkl. wody
1\2 szkl.oleju
1 puszka koncentratu pomidor.
4 łyżki keczupu
2 łyżki cukru
2 łyżki octu
sól do smaku
Składniki na ciasto:
3\4
szkl. wody
1\2 łyżeczki wegety
3\4 szkl.mąki
1 jajko
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do naczynia
i dokładnie roztrzepujemy mikserem lub trzepaczką.
Rybę myjemy,osuszamy -kroimy na kawałki;moczymy
w cieście i smażymy na gorącym oleju.
Ogórki,paprykę kroimy w słupki,cebulę w grubą
kostkę i razem mieszamy.Wodę gotujemy,dodajemy
wszystkie składniki zalewy i gotujemy 3 minuty.
Usmażoną rybę układamy na talerzu lub półmisku,
nakładamy pokrojone ogórki,paprykę i cebulę i to
zalewamy zalewą.Pozostawiamy do wystygnięcia.
RYBKA NAJLEPIEJ SMAKUJE ZE ŚWIEŻYM PIECZYWEM.
Tagi: Ryba po japońsku, inne
~ ania: jadłam rybę po grecku pychota! ta po japońsku wygląda również smakowicie
Dodano: 2013-03-13 09:25:20 OdpowiedzSTATSTYKA:
Jesteś naszym 12857399 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.