Schab ze śliwką


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Schab ze śliwką


Autor: Marta DST  Dział: dania Dodano: 2013-10-06 21:09 -+
Schab ze śliwką

Skład:
Składniki: 1-1,5 kg schabu bez kości 2 cebule 3 ząbki czosnku 200 g śliwek suszonych kalifornijskich olej lub oliwa z oliwek przyprawy : pieprz, sól, majeranek, papryka słodka i ostra (można użyć również mieszanki przypraw do mięs) ziele angielskie, liść laurowy

Opis:

Schab opłukać, osuszyć. Ostrym długim nożem zrobić w schabie przez środek otwór i upchać do niego śliwki. Schab polać odrobiną oleju i przyprawić solą, pieprzem, vegetą, majerankiem, papryką ostrą i słodką.Przykryty schab odstawić (najlepiej na całą noc) do lodówki lub piec od razu. Na spód naczynia żaroodpornego wlać olej i wyłożyć schab. Następnie cebule i czosnek pokroić w plastry i obłożyć nimi schab. Dodajemy listki laurowe oraz kilka ziaren ziela angielskiego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy koło godziny (czas zależy od wielkości mięsa, warto wbić nóż, jeśli tłuszcz będzie jasny a nie różowy to gotowe). W trakcie pieczenia warto dodać odrobinę wody lub tłuszczu.

Moje wyszło tak jak widać na zdjęciu. Polecam i SMACZNEGO :)


#

fb

Marta DST dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Królewiec
Sałatka z makaronem ryżowym (od Ani)
Łazanki z kapustą kiszoną

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Dorota: Napewno bardzo smaczny Ja czasami piekę w rękawie do pieczenia. Wtedy mięso jest bardziej soczyste-naprawdę. Smacznego.

Dodano: 2013-10-06 21:28:28 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 12860768 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.