◄
Skład:
10 jajek
1 kg sera z wiaderka
1 budyń śmietankowy
1 łyżka kaszy manny
3/4kostka margaryny lub masła
1 szklanka cukru
cukier waniliowy i bakalie (opcjonalnie)
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym (ja to robiłam za pomocą blendera), następnie dodajemy kaszę mannę, budyń, stopiony ostudzony tłuszcz i mieszamy z serem z wiaderka. Ubić pianę z białek i wymieszać ręcznie za pomocą pałki z masą serową.
Tortownicę o średnicy 27cm posmarować tłuszczem obsypać bułka tartą wlać masę serową i piec w 180stopniach około 50 do 60 minut.
WAŻNE! po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika - sernik stygnie w piekarniku. Sernik jest puszysty i rozpływa się w ustach upiekłam w sobotę i ocalał kawałeczek do zdjęcia :) polecam. Smacznego.
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12857880 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.