Sok z pigwy Madzi


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Sok z pigwy Madzi


Autor: Magdalena  Dział: przetwory Dodano: 2013-10-11 20:36 -+
Sok z pigwy Madzi

Skład:
1 kg pigwy, 1,2 kg cukru.

Opis:

Pigwę myjemy, osuszamy i wydrążamy gniazda nasienne. Następnie za pomocą sokowirówki wyciskamy sok. Dodajemy cukier i zostawiamy na ok. 2, 3 dni aż cukier całkowicie się rozpuści - od czasu do czasu mieszając ( można lekko podgrzać, żeby przyspieszyć ten proces). Gotowy gęsty sok wlewamy do słoików i wkładamy do lodówki.


#

fb

Magdalena dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Przekładaniec Madzi
Ketchup Madzi
Suszona Pietruszka Madzi

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

Brak komentarzy



Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

Mapa - kalendarz wydarzeń w Beskidzie Niskim i Pogórzu:

Mapa, kalendarz wydarzeń - Beskid Niski i Pogórze

Zapowiedzi:

Więcej ⇒

STATSTYKA:

Jesteś naszym 13421417 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: -0.56 °C Prędkość wiatru: 0 km/h Kierunek wiatru: 312 °
Ciśnienie: 1000.48 hPa Wilgotność powietrza: 85.52 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.