◄
Skład:
średniej wielkości kapusta pekińska
1 słoik "Mieszanka marchwi, groszku zielonego i kukurydzy"
2 duże ogórki korniszony
3 ząbki czosnku lub 20 listków niedźwiedziego czosnku
pęczek młodej cebulki
4 ugotowane na twardo jajka
3 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
Kapustę poszatkować i posolić, mieszankę marchwi, zielonego groszku i kukurydzy odsączyć z zalewy, ogórka obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Wszystko razem wymieszać w półmisku. Następnie majonez zmieszać ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać szczyptę oregano. Tak przygotowanym sosem polać surówkę i wymieszać.
Smacznego :-)
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12858131 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.