◄
Skład:
Biszkopt jasny:
5 jajek,
3/4 szklanki mąki,
3/4 szklanki cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Biszkopt ciemny:
5 jajek,
3/4 szklanki mąki,
3/4 szklanki cukru,
1,5 łyżki kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe,
1 l mleka,
2 kostki masła.
Dodatkowo:
masa cukrowa z przepisu Marty pt. "Lukier plastyczny do dekoracji tortów"
barwnik spożywczy czerwony
Oddzielone białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka i nadal ubijamy. Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy, delikatnie mieszając. Pieczemy w temp. 170 stopni około 30 minut. Podobnie pieczemy ciemny biszkopt.
Budynie gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy wystygną ucieramy z masłem i masa gotowa. Biszkopty należy przekroić i przełożyć masą.
Jeśli chodzi o dekoracje ciasta korzystamy z rewelacyjnego przepisu Marty. Biały lukier barwimy dowolnymi kolorami i bawimy się przy tym doskonale.
PS Pozdrowienia dla Marty:)
~ Marta DST: Wyszedł rewelacyjnie,profesjonalnie wykonane ozdoby,buciki ekstra, podoba mi się, pozdrawiam
Dodano: 2014-04-09 08:45:23 OdpowiedzSTATSTYKA:
Jesteś naszym 12861098 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.