◄
Skład:
1 kg sera ( ja używam z wiaderka),
5 jajek,
1 kostka masła,
1 szklanka cukru,
1 cukier waniliowy,
1 kisiel cytrynowy,
bakalie ( jeśli ktoś lubi).
Do sera dodać żółtka, roztopione, przestudzone masło, cukier, cukier waniliowy, kisiel oraz bakalie i dokładnie wszystko razem wymieszać, aż powstanie jednolita masa. Następnie ubić białka i połączyć je z masa serową. Całość delikatnie wymieszać. Piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.
~ Magdalena: Sernik polecam, naprawdę warto! Dziękuję bardzo i również pozdrawiam serdecznie Buziaki dla małego Przystojniaka :*
Dodano: 2014-03-19 20:43:32 Odpowiedz~ Marta DST: Musze wypróbować, ten przepis Ps. pozdrowienia dla autorki przepisu od Marty i Gabrysia ze Strzelina.
Dodano: 2014-03-18 17:30:37 OdpowiedzSTATSTYKA:
Jesteś naszym 12861186 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.