Racuchy razowe


Cieklin - kolebką narciarstwa polskiego

Przepisy: Dodaj nowy ⇒




Racuchy razowe


Autor: Marta DST  Dział: dania Dodano: 2016-06-21 11:24 -+
Racuchy razowe

Skład:
1,5 szklanka mąki pszennej razowej 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 50 gram drożdży 2 jajka 2 łyżki cukru olej do smażenia

Opis:

Mąki wsypać do miski,letnie mleko, rozpuszczone w cukrze drożdże i jajka.Wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia na minimum 30 minut. Przygotowane ciasto nakładać łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Jeśli ktoś lubi z jabłkami to można dodać do ciasta, ja proponuje z truskawkami, polecam smacznego.


Galeria zdjęć (5)

Racuchy razowe Racuchy razowe Racuchy razowe Racuchy razowe Racuchy razowe

#

fb

Marta DST dodał(a) jeszcze inne przepisy, wypróbuj je!

Pierogi ze szpinakiem
Pierniczki świąteczne z nadzieniem
Oponki serowe

Komentarze:

Pokaż komentarze ∨

 ~ Marta DST: truskawka leży sobie na jogurcie naturalnym

Dodano: 2016-07-08 16:30:42 Odpowiedz

 ~ Wiesiek: Oj jak smakowicie wygląda ten razowy racuch z truskawką na śmietanie

Dodano: 2016-06-23 00:05:54 Odpowiedz


Najnowsze Wiadomości Kultura Sport 

STATSTYKA:

Jesteś naszym 12858041 gościem.

Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.


POGODA TERAZ
Temperatura: 4 °C Prędkość wiatru: 6.9 km/h Kierunek wiatru: 348 °
Ciśnienie: 981 hPa Wilgotność powietrza: 99.9 %
Źródło: TECH - Michał Czechowicz
stat4u
Poznaj nas RegulaminNeswetter Kopiuj adres © 2011 - 2014 Wiesław Czechowicz - Kopiowanie treści bez zgody autora zabronione!.