◄
Skład:
2 kg pomidorów
1,5 kg papryki
1 kg cebuli
1 kg marchwi
5 gruszek
0,5 szkl. cukru
0,5 szkl. oleju
2 łyżeczki soli
pieprz
zmielone ziele angielskie
bazylia
oregano
Cebulę, paprykę, marchew, gruszkę obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchew ugotować, ja zrobiłem ją naparze. Pomidory sparzyć i przetrzeć przez sito. W dużym garnku podsmażyć na złoty kolor cebulę, następnie dodać paprykę i chwile dusić z cebulką. Zalewamy to przetartymi pomidorami i gotujemy przez ko 30 minut. Pod koniec gotowania dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i gotować jeszcze 5 minut. Włożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować ok 10 minut.
STATSTYKA:
Jesteś naszym 12852060 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.